Asiat 2024
Vierailu EU:n parlamentissa

Vierailu EU:n parlamentissa

Kolmen päivän reissu keväisessä Brysselissä on takana Uudenmaan vihreiden hallitus oli Helsingin vihreiden hallituksen kanssa Ville Niinistön vieraana Euroopan parlamentissa. Vierailu oli varsin antoisa.

Kävimme vierailulla Euroopan alueiden komitean toimistossa. Komitean tehtävänä on edustaa ja edistää alue- ja paikallisyhteisöjen etuja unionin päätöksentekoprosessissa. Näin Euroopan alueiden komitea on auttanut toimipaikastaan Brysselistä käsin varmistamaan, että Euroopan kansojen ja alueiden välillä on kiinteämpi yhteys ja että päätökset tehdään toissijaisuusperiaatteen mukaisesti mahdollisimman lähellä kansalaisia.

Vierailuun kuului myös käynti Parlamentariumissa, jossa pääsi matkalle Euroopan historiaan ja sen yhdentymiseen, sekä miten parlamentti toimii, miten lakeja tehdään ja miksi Euroopan politiikalla on merkitystä.

Pääsimme seuraaman myös parlamentin täysistuntoa. Täysistunnoissa parlamentin jäsenet äänestävät EU:n lainsäädännöstä ja ottavat keskusteluissa kantaa asioihin. Ville kertoi meille parlamentin sekä meppien toiminnasta. Vierailimme reissumme lopuksi vielä Euroopan vihreiden toimistolla, jossa tutusttuttiin heidän toimintaansa sekä toki myös eurovaalikampanjaan.

Vaalit ovat ainutlaatuinen mahdollisuus päättää yhdessä Euroopan unionin tulevaisuudesta. Äänestäminen on aina tärkeää niin paikallisella, kansallisella kuin EU:n tasolla.

Euroopan parlamentti hyväksyy lakeja, jotka vaikuttavat meihin kaikkiin. EU:n lainsäädännössä käsitellään melkein kaikkien tärkeinä pitämiä asioita: ympäristöä, turvallisuutta, muuttoliikettä, sosiaalipolitiikkaa, kuluttajien oikeuksia, taloutta, oikeusvaltioperiaatetta ja monia muita asioita. Nykyään jokaiseen tärkeään kotimaiseen aiheeseen liittyy myös eurooppalainen näkökulma, joten kannattaa käyttää näissä vaaleissa äänioikeuttasi 6.-9.6.2024.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *