Kikherne-kukkakaalipaistos

Ainekset:

  • 1 purkki kikherneitä
  • 1 kukkakaali
  • 2 rkl sinappia
  • 1 rkl vaaleaa balsamicoa
  • suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 dl pieneksi silputtua persiljaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  • Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi.
  • Kaada kikhernepurkissa oleva neste pois. Laita tämän jälkeen kikherneet ja kukkakaalin palaset uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada niiden päälle tasaisesti 3 rkl oliiviöljyä ja haluamasi määrä suolaa. Paahda uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kikherneet ovat tummia ja kukkakaali pehmeää. Kääntele kikherneitä ja kukkakaaleja paahtamisen puolessa välissä, mutta varo öljyn roiskumista.

Sillä välin kun kikherneet ja kukkakaalit paahtuvat uunissa, valmista kastike. Sekoita pienessä astiassa sinappi, 0,5 dl oliiviöljyä, balsamico ja persilja.

Kun kikherneet ja kukkakaali ovat paahtuneet tarpeeksi, ota ne uunista, laita kulhoon ja kaada kastike päälle.

Tarjoa vaikka couscousin tai riisin sekä maustekurkkujen kanssa.