Asiat
Liesjärven kansallispuistossa

Liesjärven kansallispuistossa

Tuli käytyä Liesjärven kansallispuistossa, joka sijaitsee Tammelassa, Kanta-Hämeessä. Lähtöpaikkana oli Korteniemen perinnetila, joka on jo itsessään nähtävyys. Tila on 1910-luvulta ja kesäisin siellä elellään myös sen mukaisesti. Tilaa on aikanaan asuttanut metsänvartija.

Oli mahtavaa nähdä metsää, jossa ei ole tehty avohakkuita. Puut kaatuessaan saavat jäädä niille sijoilleen ja tarjota erilaisille eliöille kasvupaikkoja. Ainoastaan polkujen kohdilta on raivattu kaatuneet puut pois.

Kansallispuistossa on salometsiä, suota ja järvimaisemia.Suurin osa metsistä on jo toistasataa vuotta vanhoja. Lisäksi talousmetsiä ennallistetaan, jotta ne saadaan takaisin luonnontilaan. Hyvällä tuurilla voi nähdä jopa liito-oravan.

Hyypiökalliolla

Korteniemestä matka jatkui Pirttilahteen ja siitä vielä Hyypiökalliolle. Näkymät oli mahtavat. Paluu kulki melkein samaa reittiä takaisin ja matkaa tuli kaikkinensa n. 13. km. Polut olivat pääosin kiviikkoisia ja juurakkoisia, joten sai olla tarkkana mihin jalkansa laittoi.

Kyynäränharjun polkua

Jos kivikkoisia polkuja ei tahdo kävellä, niin ainakin kannattaa käydä kävelemässä kilometrin mittainen Kyynäränharju vaikka Pirttilahden päästä, josta löytyy mm. parkkipaikka. Kapea kannas erottaa Kyynärä- ja Liesjärven toisistaan ja on helppokulkuinen.

Suomessa on 40 kansallispuistoa, joista varmasti löytyy jokaiselle mieleinen, eikä välttämättä tarvitse kovin kauas kotoa lähteä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *