Asiat
Lukuiloa torpalla

Lukuiloa torpalla

Tila, jolla torppani seisoo on vuodelta 1923, mutta tietojeni mukaan torppa on rakennettu vasta 1930. Tykkään puuhastella täällä monen moista, mutta lukeminen on yksi mieleisistä harrasteista. Kesällä ulkona, joko keinussa keinutellen tai laiturilla auringon lämmössä ja talvella pönttöuunin lämmössä.

Enimmäkseen täällä on kiva lueskella tarinoita, jotka liittyvä ns. vanhaan aikaan n. vuosille 1890-1960. Jotenkin täällä torpalla pystyy hyvin eläytymään tuon ajan ihmisten elämään. Yksi suosikki kirjailijoista on Enni Mustonen, joka osaa kertoa tuon ajan elämästä hyvinkin elävästi ja tuoda tarinoihin mukaan myös aitoa historian kerrontaa.

Viimeksi olen lukenut Koskivuori sarjan, joka kertoo Koskivuoren sahakylän kahdesta suvusta, Koskivuoren kartanon Forsbergeistä ja Koivikon torpan perheestä, Suomen itsenäistymisen ajoista aina 1960-luvulle.

Nyt on menossa Syrjästäkatsojan tarinoita, joka on seitsenosainen sarja. Romaaneissa seurataan sipoolaisen Ida Erikssonin kasvua nuoresta palvelustytöstä itselliseksi naiseksi. Hänen elämänvaiheensa yhdistyvät suomalaisten kulttuurisukujen historiaan alkaen 1800-luvun lopusta 1940-luvun sotavuosiin.

Enni Mustonen on kirjailija, tutkija, käsikirjoittaja Kirsti Mannisen kirjailijanimi. Hänen tuotantoonsa kuuluu lastenkirjoja, historiikkeja, näytelmiä, televisiokäsikirjoituksia, historiallisia romaaneja, naisviihdettä, dekkareita ja kirjallisuudentutkimuksia.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *