Asiat
Purkutaidetta

Purkutaidetta

Keravalla aukesi 7.7.2020 melkomoinen näyttely viisikerroksiseen purkukunnossa olevaan kerrostaloon osoitteessa Moukaritie 4.

Jonossa

Itse kävin paikanpäällä 10.7.ja pääsylipussani oli numero 2312, eli melkoinen menestys näyttelyllä on ollut heti alkuun. Taloon otettiin kerralla 50 henkilöä, joten jonottamaan joutui, mutta kyllä se oli sen väärti.

Taidetta on tehnyt  talon eri huoneisiin 94 ammattitaiteilijaa ja taiteen harrastajaa , jotka ovat edustaneet eri tyylilajeja.  Näyttelystä on suunnitteilla myös virtuaalinen kierros, joten kun talo on purettu, taide jää vielä elämään toisessa muodossa.

Myös Keravan kuvataidekoulu pääsi myös mukaan Purkutaideprojektiin. Kuvataidekoululaisten neljän päivän kesäkurssi työsti yhden huoneen, jossa oppilaat pääsivät kokeilemaan ensimmäistä kertaa graffititaidetta sekä seinämaalauksia.

Kahverin ulkoseinää vuonna 2016.

Mutta ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun Keravalla on tehty purkutaidetta. Ensimmäiset tehtiin toukokuussa 2016 purkutuomion alla olevaan Kahverin kiinteistöön, ensin parkkihalliin. Siitä se laajeni myös koko kiinteistön ulkoseiniin kesän aikana.

Nesteen huoltoaseman muuri vuonna 2018.

Tämän jälkeen purkutaidetta tehtiin kesällä 2018 purettavan Nesteen huoltoaseman seiniin.

Kaikissa näissä projektissa vetäjänä/taiteellisena johtajana on toiminut Jouni ”Psyke” Väänänen.

Keravalla on purkutuomion alla seuraavaksi Jaakkolan koulu, josta oppilaat siirtyvät  uuteen Kervanjoen kouluun vuonna 2021. Toivottavasti Jaakkola saa oman purkutaideneäyttelynsä vuoden päästä.


3 thoughts on “Purkutaidetta

  • Author gravatar

   Todella hienoja töitä. Hyvä, että koko näyttelystä tehdään virtuaalinen kierros. Olisi harmi jos nuo kaikki taideteokset katoaisivat purkutöiden moukarin mukana.

   • Author gravatar

    Itse asiassa talo on purettu tänä kesänä, mutta uutta purkutaloa työstetään parasta aikaa Keravan 100-vuotisjuhlia varten, joka on vuonna 2024.

  • Author gravatar

   Kiva katsaus. Hienoa, että purettavat rakennukset saavat vielä yhden henkäyksen elämää ennen varsinaisia purkutöitä. Enpä tullut ajatelleeksi, että meidänkin yksi piharakennus olisi voinut toimia lähellä asuvien lasten taidepajana ennen purkua. Täytyypä pitää mielessä, jos vielä tulee jotain purettavaa eteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *