Marjapiirakka

Ainekset:

  • 150 g vegaanista margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 300 g maustamatonta kaurajukurttia
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 600 g marjoja
  • 1 tl perunajauhoja

Piirakka ei ole kovin makea, joten halutessasi lisää sokerin määrää.

Rasvaa ja korppujauhota n. 26 senttinen piirakkavuoka.

Pohja: Sekoita margariini, sokeri ja suola haarukalla tasaiseksi. Lisää vehnäjauho ja sekoita ensin haarukalla ja lopuksi käsin tasaiseksi, murumaiseksi taikinaksi. Painele taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun uuni kuumenee 200 asteeseen. Esipaista pohjaa esilämmitetyn uunin keskitasolla 10 minuuttia. Painele pohja juomalasilla tms. kevyesti tasaiseksi, jotta siihen mahtuu enemmän täytettä.

Täyte: Valmista täyte esipaistamisen aikana. Sekoita kaurajukurtti, perunajauho, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Sekoita perunajauho marjojen joukkoon.

Kaada jukurttiseos esipaistetun pohjan päälle ja ripottele marjat täytteen pinnalle. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia.

Tarjoile piirakka kaurapohjaisen vaniljkastikkeen kanssa.

Säilytä piirakka jääkaapissa, jos jotain jää.