Gumbo

Ainekset 4:lle

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 eriväristä paprikaa
  • oliiviöljyä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl tuoretta silputtua timjamia
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 1 dl vettä
  • 1 tölkki (400g) kuorittuja tomaatteja
  • 1 tölkki (400g) kikherneitä
  • 200g pakastepapuja
  • 2 tuoretta jalapenoa
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan.

Valmistusohje

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi. Pilko paprikat.

Lämmitä isolla pannulla keskilämmöllä n. 3 rkl öljyä ja ja lisää sitten sekaan jauhot ja ruskista ne. Varo ettei jauhot pala.

Lisää joukkoon sipulit, paprikat ja cayennepippuri ja 1 dl vettä. Lisää mukaan tomaatit liemineen, halutessasi voi pilkkoa tomaatit. Lisää mukaan kikherneet liemineen. Lisää timjami

Hauduta n. 20 min. Hauduttamisen aikana pilko jalapenot.

Lisää pakastepavut ja hauduta vielä n 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile Gumbo keitetyn riisin ja pilkottujen jalapenojen kanssa.