Gumbo

Ainekset 4:lle
- 1 sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 3 eriväristä paprikaa
- oliiviöljyä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 laakerinlehteä
- 1 rkl tuoretta silputtua timjamia
- 1/2 tl cayennepippuria
- 1 dl vettä
- 1 tölkki (400g) kuorittuja tomaatteja
- 1 tölkki (400g) kikherneitä
- 200g pakastepapuja
- 2 tuoretta jalapenoa
- Suolaa ja pippuria maun mukaan.
Valmistusohje
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi. Pilko paprikat.
Lämmitä isolla pannulla keskilämmöllä n. 3 rkl öljyä ja ja lisää sitten sekaan jauhot ja ruskista ne. Varo ettei jauhot pala.
Lisää joukkoon sipulit, paprikat ja cayennepippuri ja 1 dl vettä. Lisää mukaan tomaatit liemineen, halutessasi voi pilkkoa tomaatit. Lisää mukaan kikherneet liemineen. Lisää timjami
Hauduta n. 20 min. Hauduttamisen aikana pilko jalapenot.
Lisää pakastepavut ja hauduta vielä n 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile Gumbo keitetyn riisin ja pilkottujen jalapenojen kanssa.