Tomaattirisotto

Jostain syystä tomaatteja tulee välillä ostettua liikaa ja jos ne vähänkin alkavat näyttää ryppyisiltä tai tuntumaan liian pehmeiltä, ei niitä enää tee mieli syödä sellaisenaan tai laittaa salaattiin. Oivallinen keino on tehdä niistä ruokaa, sillä maku on edelleen ihan hyvä. Ohessa on resepti tällaisista tomaateista tehtyyn vegaaniseen risottoon.

Ainekset neljälle:

  • 2 tomaattia tai 10 kirsikkatomaattia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 l vetttä
  • 2 kasviliemikuutiota
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl sokeria
  • 4 rkl oluthiivaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Paloittele tomaatit pieneksi paloiksi. Kuori ja pilko sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulin kynsi.

Kuullota sipuli ja murskattu valkosipuli kattilan pohjalla öljyssä  ja lisää riisi. Sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Keitä toisessa kattilassa kasvisliemi ja lisää liemi pienissä erissä riisien sekaan niin, että edellinen neste ehtii imeytyä riiseihin ennen seuraavaa lisäämistä. Risoton tulee olla kermaisen valuvaa ja riisien juuri ja juuri kypsiä.

Laita tämän jälkeen riisin sekaan tomaattikuutiot ja -pyree ja ripaus sokeria. Kypsennä vielä parin minuutin ajan ja lisää sen jälkeen oluthiiva, mustapippuria, basilikaa sekä tarvittaessa suolaa. Valmis nautittavaksi, hyvää tuli.