Raparperipiirakka

Vielä näyttää olevan raparperiaikaa jäljellä, joten leipasin vegaanisen raparperipiirakan.

Ainekset pohjaan:

1 dl sokeria

3½ dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl rypsiöljyä

2 dl soijajogurttia

Ainekset täytteeseen:

4-5 dl raparperipaloja

3 rkl sokeria

Kanelia maun mukaan

Piirakan pinnalle:

1 dl kaurahiutaleita

2 rkl jauhoja

¾ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

½ dl rypsiöljyä

Sekoita kulhossa sokeri, jauhot, leivinjauhe, rypsiöljy ja soijajugurtti.

Painele taikina halkaisijaltaan n. 25 cm piirakkavuokaan.

Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi. Levitä raparperit taikinan päälle tasaisesti.

Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, jauhot, sokeri ja vaniljasokeri sekä rypsiöljy. Ripottele muruseos piirakan päälle.

Kypsennä piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Tarjoa sellaisenaan tai kauravalmisteisen vaniljakastikkeen kanssa.

Tuli aika hyvää.